Monthly Archives: December 2008

Dapat TAG

Hari ni singgah di blog ku ini, tengok kat shoutbox, ada pesanan dari kakchik, minta ambilkan tag di blog keluargakusayang. Tq Kak Chik, excited rasanya… maklumlah baru first time dapat TAGS selama berblogger ni… ha ha.. sebelum ni tengok dan baca yang orang aje.. ha ari ni dah kena tags… tapi asiff jiddan minni kakchik tak dapat nak laksanakan tags

Read more

Assalamualaikum dan salam ceriaSelamat Tahun Baru 2009, hari ini sudah 3 Muharam, 2 hari yang lalu tidak berkesempatan untuk memasukkan entry, malam ini rasa belum mengantuk lagi, kebetulan line broadband ok, boleh lah menulis…31 disember 2008(Hari terakhir 2008) aktiviti ku :8.30 ke sekolah , ingatkan mesyuarat bermula pukul 8.30am , (rupanya mesyuarat bermula 10am, dapat maklumat yang tidak tepat. 2

Read more

Makaroni Bakar

Baru siapkan makaroni bakar, mula memasak lepas zohor tadi, after masak makaroni, buatkan sos. Hari ni jemput kawan baik datang bertandang ke rumah, dah lama dia mengidam nak makan makaroni bakar. Raya hari tu buat dia tak boleh datang. So tengan tunggu siti n family datang rumah.. Insya Allah lepas asar .

Read more

MY name in Japannese

Baba name’s mohd Shukri Your Japanese Name Is: Takumi Inokuma Banzai! What’s Your Japanese Name? my name MAesarah in japanese Your Japanese Name Is: Masako Gosetsuke Banzai! What’s Your Japanese Name? my baby NUrhusna Insyirah Your Japanese Name Is: Kuniko Washio Banzai! What’s Your Japanese Name? Saja suka 2, sebenarnya, kalau 2 3 kali kita cuba translate nama kita, memang

Read more

Yang halal dan haram itu Jelas

Yang Haram dan Yang Halal itu Jelas عن أبي عبد الله النعـمان بن بشير رضي الله عـنهما ، قـال : سمعـت رسـول الله صلي الله عـليه وسلم يقول: إن الحلال بين ، وإن الحـرام بين ، وبينهما أمـور مشتبهات لا يعـلمهن كثير من الناس ، فمن اتقى الشبهات فـقـد استبرأ لديـنه وعـرضه ، ومن وقع في الشبهات وقـع في الحرام

Read more

Tip Untuk Cemerlang..

Assalamualaikum dan salam sejahtera, Pejam celik pejam celik, tinggal beberapa hari sahaja lagi tahun baru akan menjelma, dan pastinya dengan kedatangan tahun baru juga, semua yang bergelar murid dari tahun 1 hingga tahun 6, pelajar dari tingkatan 1 hingga ke tingkatan 6, Murid Pra yang akan bersama2 di tahun satu, dan murid tahun 6 yang akan ke tingkatan 1, sama

Read more

2 BERITA BESAR MINGGU NI

Hari selasa baru ni, result utk ke sekolah2 YIK dah keluar, dan semalam keputusan Posting KPLI pun dah diketahui : 1) Alhamdulillah adikku Musaddiq berjaya terpilih ke Maahad Tahfiz Wal Qiraat Pulai Chondong, menyusul selepas abangnya izzat Insya Allah buka ni Form 2. ~~Sadiq ni semalam check yang SBP, dapat juga tawaran ke Sek Men, Sains Faris Petra di Pengkalan

Read more

KE CHIKU 2 N LATA REK

Assalamualaikum Pagi tadi kami sekeluarga bersama MIL & FIL serta maksedara baba ke Chiku 2, menziarahi dan menjenguk cucu baru, merangkap sepupu baru Insyirah.. Sejam lebih perjalanan kami.. menjemukan juga, hanya bangunan hijau aje.. tiada variasi warna lain…(maksudnya pokok2 sawit n getah) ha ha… kan area sana mana ada bangunan2 besar… walau menjemukan tapi sedap mata memandang, kehijauan alam masih

Read more
1 2 3