Monthly Archives: November 2008

AIR DAH NAIK

aSSAlamualaikum, sepatutnya entry ni semalam, tapi penat sangat, tertidur sambil2 BF kan Insyirah, laptop pula terpasang, kul 2 baru shut down.Petang semalam, kami pulang ke rumah sewa, setelah 2minggu menghabiskan masa di rumah mak.. Hujan tak berenti2 semalam, air nampaknya memenuhi kawasan rendah.Awal kami bertolah. naj p beli perabot rumah, dua jam kat sana, memilih, adalah yang berkenan.. so kami

Read more

KEK MARBLE SUNQUICK

Assalamualaikum… Petang tadi, rasa macam rajin jer nak buat kek.. So try2 cari resepi, ada jumpa 1 resepi ni, but MH olah bahan2 sendiri, nak habiskan stok bahan raya puasa aritu,, banyak yang lebih, nak wat camana , my sis syida,.. bila bab beli… banyakk bahannya but…. jadi lebihlah. skrg ni.. takutnya membazir!! yelah.. kot2 nanti xpired lak brg2 tu..

Read more

Wanita : Waspada lah

Sayidina Ali ra menceritakan suatu ketika melihat Rasulullah menangis manakala ia datang bersama Fatimah. Lalu keduanya bertanya mengapa Rasul menangis.Beliau menjawab, “Pada malam aku di-Isra’-kan, aku melihat perempuan-perempuan yang sedang diseksa dengan pelbagai seksaan. Itulah sebabnya mengapa aku menangis.Aku menyaksikan mereka menerima seksaan yang sangat berat dan mengerikan. Puteri Rasulullah kemudian menanyakan apa yang dilihat ayahandanya.“Aku lihat ada perempuan digantung

Read more

My cupcake …

MY cupcake … 2nd CC yang ku pelajari, perlu diperkemasi lagi.. tak kembang,, bantat .. huhu.. sebab MH tak masukkan Baking Powder.. ingatkan ada, rupanya dah bis.. (ni guna bhn 2lebihan raya ritu) Resepi ni diambil dari WMC(sumbgn kak Pisceslady) Bahan A 2 biji telur gred AA 2 cawan tpg gandum 1 cawan myk masak 1 cawan gula 1 cawan

Read more

Isu YOGA :

Salamun Alaik Hari ini, isu mengenai yoga semakin panas, dan terbaru, Majlis Agama setiap negeri perlu mengkajinya semula… Bagaimana kita melihat kredibiliti Majlis Fatwa Ini??? ada sanggahan pada fatwa yang dikeluarkan! Jangan akhirnya kita mudah diperkotak-katikkan..Saya akan menunggu keputusan akhir tentang YOGA. Saya tidak akan mengulas tentang isu ini. Hanya menanti berita terbaru

Read more

Bengkel Tulisan Khat

Assalamualaikum… Baru2 ni saya ditugaskan sebagai Fasilitator untuk Bengkel Jawi untuk murid cemerlang bagi murid2 jQAF kohort 2005… yang berlangsung selama 2 hari, Anjuran PPD kami.. hemm pelbagai aksi ada.. yang berminat dengn seni khat dan juga ada yang bosan… :(… huhu.. Sebenarnya objektif utama, utk melahirkan murid yang menguasai 3 bidang utama, taranum Al-quran, Khat dan juga bahasa Arab,

Read more
1 2 3