Monthly Archives: January 2008

lawaknya

release ur mind… hanya sekadar lawak…….. “HAnya Mengingati Allah hati menjadi tenang” 🙂 *Lawak sakit jiwa***>> *Disebuah hospital sakit jiwa, ada seorang pesakit mental dikurung didalam sebuah bilik.> Kerjanya tiap tiap hari menyanyi, pagi petang siang malam dia menyanyi, tak penat-penat, kalau> dah betul betul penat, barulah dia tidur. > Lagu yang paling dia suka lagu 60-an, semua lagu dia

Read more

kek batik marie cracker

bahan2nya : 1/3 mentega1 tin susu pekat manis1/2 cawan kokobiskut marie ( 1 paket)tapi tak masukkan semua ya( dipatah2kan)sedikit biskut cream cracker caranya:cairkan mentega kemudian tambahkan koko. kacau ratamasukkan susu. kacau sehingga panas @ sedikit maggelegak.tutup apimasukkan biskut…gaulkan sehingga biskut bersalut coklatmasukkan dalam loyang. tekan2adunan sehingga mampat. tabur kacangletak dalam peti aissedia untuk di hidang

Read more

.em…… weekend…….

weekend ni duk kat umah jer, insyirah baru jer tido, baba baru balik, g tulis khat kat masjid, kwnnya minta tlg…. mama…duk depan tenet…. ari ni buka friendster…em…member2 um, andak n arfah ishak… lama tak dgr kabar mereka… lau di fikir balik…ok juga friendster ni, menghubungkan kembali ukhuwwah kan… .oklah….tu aje,just nak update blog jer….

Read more

bawa si kenc…

nape letak logo ni ek….em saje nak ingatkan diri….hari ni 1st time bawa kancil hubby g keje… sblm ni tak penah pun bawa, sbbnya saya tak betah nak bawa kancil,,,(space dia kecil) xselesa,,, oklah masa bawa kancil tu cam cute jer…. he heh heh/perasssannya…. sebab utama bawa kancil coz my wira ayah bawa g penang antar my sis’ daftar kpli

Read more

Bismillahirrahmanirrahim. Abila di lihat zaman mutakhir ni, amat menyedihkan kita sebagai ummat Islam… ramai di kalangan kita yang menjadikan solat sebagai satu bebanan, bukan satu amanah ALLAH untuk kita laksanakan, paercaya tau tidak, kalau diperhatikan mereka tidak berminat, malah tidak takut dengan azab seksaan ALlah terhadap mereka yang lalai dalam mengerjakan solat, jika di tanya tenntang solat, jawapan yang cukup

Read more

TODAY…..my hubby besday

selamat hari lahir…. dari kami untuk mu… BLUBERRY CHOCOLATE CAKE….(resepi… nanti ya…) nak kena tulis semula …) suprise ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;hari ni sungguh istimewa utk baba,mama n insyirah… sbb ari ni besday baba, so mama apalagi mengambil peluang utk membuat sendiri besday cake special utk baba, tambah2 skrg ni mama tgh gila nak hias cake…so before this, i always menjenguk my favoret

Read more

cepatnya masa berlalu

pejam celik pejam celik…. dah nak masuk tahun baru dalam kalendar islam, terasa baru aje 1428H, tup2 hari ni dah 29 zulhijjah 1428, esok jangan lupa ya membaca doa awal dan doa akhir tahun. semoga sepanjang tahun 1428H kita menjadi hamba yang soleh/ah dan yang penting iman kita pun bertambah…ameen…. dengan kedatangan maal hijrah ini, kita dapat menghijrahkan diri kita

Read more

nape ni???

em dah banyak ari dah try log in utk blogging tapi langsung tak dapat,,,,, 🙁 entahlah nape,, ari ni baru blh….tu pun tak sangka lak….,,nape yer… org baru dalam blogging cam diri ini, tertanya2 nape jadi gni,,,, banyak citer yang nak di coretkan tapi dah takde mood lah,,, tapi nak cite juga…… sejak buka sekolah ni,, masa utk tenet pun

Read more
1 2