Monthly Archives: December 2007

mesyuaratlah ari ni…..

GURU ADALAH…..ni gambar tokoh guru… dia adalah guru dia juga digelar mujaddid bagi zaman ini…dia adalah YUSOF QARADHAWI…. i like reading his book…. ##################################################################################### Hari ni, hari paling lama aku tinggalkan insyirah, aku ada mesyuarat kat sekolah,di sekolah tadi, bertemu kembali dengan rakan sekerja setelah sekian lama bercuti, masing2 bersemangat untuk memulakan tugas mendidik anak bangsa menjadi generasi yang cemerlang.

Read more

kepentingan susu ibu sepenuhnya buat bayi anda

semenjak menjadi seorang ibu, saya banyak di dedahkan dengan kepentingan susu ibu sepenuhnya kepada bayi tanpa dicampurkan dengan susu formula,jika sebelum ini… saya melihat ramai yang mengambil mudah dengan penyusuan susu ibu kepada bayi dan anak2…sebenarnya Allah SWT telah berfirman dalam Surah Al-Baqarah ayat 233 yang bermaksud “para ibu hendaklah menyusukan anak-anaknya selama dua tahun penuh,iaitu bagi yang menyempurnakan penyusuanbanyak

Read more

kepentingan susu ibu sepenuhnya buat bayi anda

semenjak menjadi seorang ibu, saya banyak di dedahkan dengan kepentingan susu ibu sepenuhnya kepada bayi tanpa dicampurkan dengan susu formula,jika sebelum ini… saya melihat ramai yang mengambil mudah dengan penyusuan susu ibu kepada bayi dan anak2…sebenarnya Allah SWT telah berfirman dalam Surah Al-Baqarah ayat 233 yang bermaksud “para ibu hendaklah menyusukan anak-anaknya selama dua tahun penuh,iaitu bagi yang menyempurnakan penyusuanbanyak

Read more

Sayangi bayi anda

Makanan pelengkap bayi selepas enam bulan MEMBERI bayi pelbagai jenis makanan secara tidak langsung mengajarnya kepelbagaian rasa dan warna. “SAYA selalu didesak keluarga memberi makanan pelengkap kepada anak saya yang baru berusia tiga bulan. Setahu saya, bayi hanya boleh diberi makanan kecuali susu selepas berusia enam bulan. Oleh kerana ada ahli keluarga lain yang mempunyai anak sebaya dengan anak saya

Read more

Sayangi bayi anda

Makanan pelengkap bayi selepas enam bulan MEMBERI bayi pelbagai jenis makanan secara tidak langsung mengajarnya kepelbagaian rasa dan warna. “SAYA selalu didesak keluarga memberi makanan pelengkap kepada anak saya yang baru berusia tiga bulan. Setahu saya, bayi hanya boleh diberi makanan kecuali susu selepas berusia enam bulan. Oleh kerana ada ahli keluarga lain yang mempunyai anak sebaya dengan anak saya

Read more

plan x menjadi…..

ari ni cadangnya nak g shopping2 kat kb…tapi cedihnya xdapat….baba insyirah x cuti, pg2 lagi kena p jumpa hprz ii…ada kaitan dgn business dia…lagi pulak puteriku …insyirah lepas kena inject semlm…demam lah pulak…tapi mujurlah tak teruk sgt…. risau juga takutnya makin teruk..tp dah ok ckit….. mb esok kebahlah demam dia…. petua mak bagi lepas kena inject…kite kena terus tekan2 tmpt

Read more

plan x menjadi…..

ari ni cadangnya nak g shopping2 kat kb…tapi cedihnya xdapat….baba insyirah x cuti, pg2 lagi kena p jumpa hprz ii…ada kaitan dgn business dia…lagi pulak puteriku …insyirah lepas kena inject semlm…demam lah pulak…tapi mujurlah tak teruk sgt…. risau juga takutnya makin teruk..tp dah ok ckit….. mb esok kebahlah demam dia…. petua mak bagi lepas kena inject…kite kena terus tekan2 tmpt

Read more

em… pagi tadi p klinik…biasalah lawatan berkala utk puteriku…ari ni dia akan kena 1st injection….nangis insyirah tadi….cian anak mama… dah lah yang buatnya budak2 platih…risau gak…yelah takut salah bg ubatkan…nanti lain jadinyae…bukan ape dah banyak kes yg terjadi…nauzubillahi min zalik…tadi juga 1st time drive keta selepas pantang…lepas 65 hari baru bawa keta…lamanya x bawa. terpikir juga…boleh ke nak bawa??? mula2

Read more
1 2