Bagaimana Mengurangkan Kos Rawatan Sakit Lutut Tanpa Perlu Cucuk

Assalamualaikum.   Ramai di kalangan kita yang mengambil langkah untuk mengambil suntikan bagi melegakan masalah sakit lutut kan? Kos untuk setiap kali rawatan juga bukan murah. Malah, terpaksa mengambil suntikan secara berkala dan tentunya ia melibatkan kos kerana satu suntikan belum tentu melegakan sakit lutut anda! Cuba hitung, berapa jumlah yang perlu anda belanjakan untuk setiap kali cucuk gel sakit

Read more

Tak Ada Idea Nak Buat Bisnes? Apa Kata Baca Ni Dulu

Assalamualaikum. Saya percaya ramai yang berminat nak menjalankan bisnes. Tetapi dibayangi dengan ketakutan dan kabur bisnes apa yang mahu dijalankan. betul tak?   Sekarang ni nak buat bisnes online tidak seperti awal-awal kemunculannya. Saya bermula pada tahun 2008, maknanya tahun ni adalah tahun ke 9 saya dalam bisnes online. nak masuk satu dekad dah rupanya. Kalau dalam kerjaya saya dah

Read more

Hidupkan Usrah Di Rumah

Assalamualaikum .   Apa khabar? Hari ni sudah 2 April dan sudah 6 Rejab. Cepatnya masa berlalu kan?   Hari ni mulakan balik usrah setelah lama tak jadi naqibah . Rindunya…… Tapi anak usrah kita umurnya 10 tahun (Kakak Insyirah)  , 7 tahun (abang Naufal) , 2 tahun (adik Amierah) .   Silibus usrah yang pertama adalah daripada Hadith 40.

Read more

Tutorial : 3 Langkah Mudah Buat Facebook Cover Dengan Canva

Assalamualaikum.   Hari ni saya nak kongsikan bagaimana membuat facebook cover hanya menggunakan aplikasi online yang tidak perlu di install ke dalam desktop anda. Ianya mudah digunakan terutama kepada newbie dan macam saya yang tak pro menggunakan photoshop yang penting ia adalah PERCUMA. Walaupun percuma ia membantu menjadikan design kita nampak menarik dan profesional ya. Tutorial 1 saya kongsikan bagaimana

Read more

5 Pantang Larang Semasa Hamil Yang Perlu Ibu Titikberatkan

5 Pantang Larang Semasa Hamil Yang Perlu Ibu Titikberatkan

Kegembiraan paling indah buat pasangan ialah berita bahawa si isteri hamil. Kehamilan menjadi hadiah paling istimewa buat pasangan suami isteri. Namun dalam kegairahan ibu menerima berita ini, ibu perlu mengetahui kesalahan-kesalahan yang boleh membawa risiko kepada janin hingga menyebabkan keguguran. Sebaiknya pencegahan awal perlu dilakukan. Antara bentuk kesalahan yang biasa dilakukan oleh ibu hamil ialah : #1. Memakai Kasut Tumit

Read more

Bengkel e-Usahawan Di Wisma Al-Amin Yang Sangat Best

bengkel e-usahawan

Assalamualaikum. Jumaat 24 Februari 2017,  alhamdulillah diizinkan Allah untuk bersama-sama mengikuti bengkel e-Usahawan yang dianjurkan oleh  MDEC (Malaysian Development Economic Digital ) . Berkebetulan Trainer Salwa Saleh dari salwasaleh.com sedang bercuti di Kelantan, kesempatan ini diambil oleh group iReach Kelantan untuk berbengkel bersama beliau. Kalau diikutkan, bengkel ini tidak menetapkan apa-apa bayaran. Yes!!! percuma aje, tetapi untuk kursus yang dianjurkan di

Read more
1 2 3 54